Spring naar de inhoud

Weerbewaking Dwars door Vlaanderen 2024

Gepubliceerd op 27 maart 2024
Weerbewaking Dwars door Vlaanderen 2024

Op woensdag 27 maart 2024 wordt de wielerklassieker Dwars door Vlaanderen gereden. Het wordt gezien als de generale repetitie op de Ronde van Vlaanderen. Deze UCI World Tour wielerwedstrijd wordt voorzien van weerbewaking. Bij de aankomst in Waregem wordt de weersituatie nauwlettend gemonitord. Regen, wind en/of andere weerperikelen hebben hun invloed op organisatie en publiek.

Historische koers

Dwars door Vlaanderen werd in 1945 voor het eerst gereden voor de mannen. Sinds 2012 wordt de koers ook voor de vrouwen georganiseerd. De naamgeving van deze wielerwedstrijd werd in 2000 omgedoopt van Dwars door België naar Dwars door Vlaanderen. Met recente winnaars zoals Mathieu van der Poel, Tom Boonen en Christophe Laporte een wedstrijd met een forse uitstraling

Wielrenner Christophe Laporte won de wedstrijd in 2023 (Digitalclickx)

Weerbewaking Dwars door Vlaanderen

We starten op woensdag bewolkt met lokaal een spaarzame opklaringen. Vanuit Frankrijk nadert een regenzone die de hele dag boven België blijft slepen. De neerslagintensiteit is echter beperkt. Vanaf het middaguur neemt de kans op zonneschijn toe voor de aankomstplaats van Waregem. Het wordt dan vaak wisselend bewolkt met zonnige momenten en wolkenvelden. De maxima schommelen rind 12°C

Deel dit bericht:

Verder lezen

Ik wil starten met de weerhobby, wat heb ik nodig?

Ik wil starten met de weerhobby, wat heb ik nodig?

Als weeramateur registreer je vaak manueel de temperatuur, windsnelheid en hoeveelheid neerslag. Wat als je deze informatie ook automatisch kan verwerven via een weerstation? Zo ga je perfect van start met de weerhobby.

Weerbewaking Waregloed 2024

Weerbewaking Waregloed 2024

Het lichtfestival Waregloed verwacht 25.000 bezoekers en kiest voor de weerbewaking van MeteoSupport! Dit evenement maakt gebruik van talrijke opstellingen in buitenlucht en wil geen risico nemen.

Stad Waregem kiest voor proactieve weerbewaking

Stad Waregem kiest voor proactieve weerbewaking

Evenementen in de openlucht zijn altijd gevoelig voor meteorologische risico's. Denk maar aan stormweer, onweer, wateroverlast, etc.. Stad Waregem kiest resoluut voor proactieve weerbewaking door weerman Nicolas Roose.