Spring naar de inhoud

Weerbewaking Waregloed 2024

Gepubliceerd op 9 februari 2024
Weerbewaking Waregloed 2024

Stad Waregem kiest ook in 2024 voor sterke preventie en schakelt de weerbewaking in van MeteoSupport. Deze weerdienst zorgt voor informatieve weerupdates tijdens het lichtfestival Waregloed. Dit evenement in openlucht wordt georganiseerd van vrijdag 9 februari tot zondag 11 februari 2024 en is sterk onderhevig aan de weerelementen.

Tot 25.000 bezoekers

Het evenement Waregloed haalt voor de recente schattingen opnieuw tot 25.000 kijklustigen die in het park Baron Casier en centrumstraten kunnen genieten van diverse opstellingen. Deze opstellingen zijn onderhevig aan de natuurelementen.

Weersverwachting Waregloed

Wanneer we kijken naar de weerkaarten, dan zien we dat de focus op de bewolking komt te liggen. Op vrijdag tot en met zondag moeten we geregeld rekening houden met regen. De temperaturen doen het niet slecht en schommelen tussen 10 en 13°C. Van situaties met veel wind en/of heftige buien is momenteel geen sprake.

Meer informatie over dit evenement

Deel dit bericht:

Verder lezen

Stad Waregem kiest voor proactieve weerbewaking

Stad Waregem kiest voor proactieve weerbewaking

Evenementen in de openlucht zijn altijd gevoelig voor meteorologische risico's. Denk maar aan stormweer, onweer, wateroverlast, etc.. Stad Waregem kiest resoluut voor proactieve weerbewaking door weerman Nicolas Roose.

Ik wil starten met de weerhobby, wat heb ik nodig?

Ik wil starten met de weerhobby, wat heb ik nodig?

Als weeramateur registreer je vaak manueel de temperatuur, windsnelheid en hoeveelheid neerslag. Wat als je deze informatie ook automatisch kan verwerven via een weerstation? Zo ga je perfect van start met de weerhobby.