Spring naar de inhoud

Stad Waregem kiest voor proactieve weerbewaking

Gepubliceerd op 7 november 2022
Stad Waregem kiest voor proactieve weerbewaking

Al jarenlang mag ik als weerman en beheerder van NoodweerBenelux diverse steden/gemeenten ondersteunen in de weerbewaking. Sinds het drama in Pukkelop (2011) en de waterbom in 2021 is hier gelukkig meer en meer oog voor. Evenementen dienen zich doorheen het volledig jaar voldoende te beschermen voor aankomend noodweer en dan is de visie en knowhow van een weerman geen overbodige luxe.

Weerbewaking voor Waregem Koerse

Ieder jaar is het hoogmis in Waregem wanneer eind augustus nadert. Dan is het traditioneel tijd voor Waregem Koerse, één van de grootste paardenwedrennen in de Lage Landen. Met jaarlijks gemiddeld 40.000 bezoekers ook een outdoor evenement dat gevoelig is voor diverse watercalamiteiten. Als lokale weerman analyseer ik voor dit evenement nauwkeurig de weermodellen en sta hen bij met weerupdates indien nodig.

Het nut van weerbewaking

Veel evenementen houden vaak zelf weerapps of websites in de gaten en nemen geen verdere actie in het pro-actief en live bewaken van hun talrijke structuren op het domein. Dit brengt vaak stress en onwetendheid met zich mee voor de organisator wanneer er plots een stevig onweer ontstaat. In allerijl wordt dan soms een second-opinion gevraagd aan de weerman. We evolueren gelukkig meer en meer naar een pro-actief verhaal van de weerman. In samenspraak met de organisatie, talrijke partners zoals politie en brandweer wordt het weerbeeld live opgevolgd.

Het weerbedrijf NoodweerBenelux engageert zich doorheen het jaar om organiseren te ondersteunen. Via deze weg mag ik kleine en grote festivals helpen in de uitdaging die zich altijd kan stellen. Wie weet heb je ook een evenement en ben je benieuwd naar de werkwijze. Informeer vrijblijvend via [email protected].

Deel dit bericht:

Verder lezen

Weerbewaking Waregloed 2024

Weerbewaking Waregloed 2024

Het lichtfestival Waregloed verwacht 25.000 bezoekers en kiest voor de weerbewaking van MeteoSupport! Dit evenement maakt gebruik van talrijke opstellingen in buitenlucht en wil geen risico nemen.

Weerbewaking Dwars door Vlaanderen 2024

Weerbewaking Dwars door Vlaanderen 2024

Op woensdag 27 maart 2024 wordt de wielerklassieker Dwars door Vlaanderen gereden. Het wordt gezien als de generale repetitie op de Ronde van Vlaanderen. Deze UCI World Tour wielerwedstrijd wordt voorzien van weerbewaking.